середа, 04 січня 2023 08:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Вашингтон зробив гучну заяву щодо мирних переговорів між РФ і Україною

Вашингтон зробив гучну заяву щодо мирних переговорів між РФ і Україною
Одним із пріоритетів зовнішньої політики адміністрації президента США Джо Байдена у 2023 році буде підтримка України. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки не вважають, що Росія готова до проведення добросовісних переговорів і справжньої дипломатії щодо досягнення миру в Україні на основі статуту ООН та міжнародного права.

Тому у Вашингтоні зосередяться на поставках зброї українцям та посиленні позицій Києва, заявила 3 січня речниця Білого дому Карін Жан П'єр під час брифінгу.

"Усі ми підтримуємо справедливий мир. Але коли ми говоримо про нього, це має включати принципи ООН щодо суверенітету і територіальної цілісності. Важко сприймати серйозно ідею про те, що Росія готова до добросовісної дипломатії, коли вони подвоюють зусилля, щоб зберегти нинішній стан речей. РФ подвоює зусилля з анексії української території і наполягає на тому, що потрібно її утримувати. А це зовсім не основа для справжньої дипломатії", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карти боїв в Україні: аналітики показали, що відбувається на фронті

Одним із пріоритетів зовнішньої політики адміністрації президента США Джо Байдена у 2023 році стане підтримка України та принципів міжнародного порядку, який захищає суверенітет та територіальну цілісність і відкидає як агресію РФ у Європі, так і в усьому світі.

"Наша робота полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну на полі бою, щоб вони були в найкращій позиції, зокрема і за столом переговорів, коли це станеться", – пояснила речниця Білого дому.

Нова хвиля мобілізації в РФ запланована на 5 січня, повідомляв начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Керівництво РФ готується до нової мобілізації і вже за тиждень планує закрити кордони, сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Сполучені Штати Америки збирають широку коаліцію союзників для того, щоб реагувати на глобальні виклики, один з яких – агресія РФ проти України, заявив президент США Джозеф Байден.

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон зробив гучну заяву щодо мирних переговорів між РФ і Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі