четвер, 30 березня 2023 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

В українській розвідці сказали про "пшик" російської армії

В українській розвідці сказали про "пшик" російської армії
Розбита техніка російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Анонсований росіянами "великий" наступ у підсумку виявився "пшиком".

За нинішньої інтенивності бойових дій у росіян вистачить ресурсів на ведення війни у 2023 році і, можливо, у 2024-му. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк в інтерв'ю "Укрінформу".

"Нині ми бачимо, що російська армія виявилася нездатною вести стратегічні наступальні операції. Анонсований пропагандою впродовж кількох місяців так званий "великий наступ" обернувся для росії "пшиком" – вони не отримали жодного значущого результату", – сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "відправила до пекла" екіпаж російського БТРа

Зараз ворог прагне будь-що досягти виходу на адміністративні рубежі Донецької і Луганської областей, сказав Черняк.

"Але отримані нами розвідувальні дані дозволяють Силам безпеки та оборони України планувати і здійснювати ефективні контрзаходи, що завдавали б максимальних втрат для росіян", – розповів представник ГУР.

"Якщо говорити про інерційний сценарій, тобто такий, коли зберігатиметься нинішня інтенсивність бойових дій. То наявних ресурсів у росіян вистачить на ведення конвенційної війни у 2023-му та, можливо, у 2024-му році. Якщо ж посилити санкційний тиск, то критичні труднощі в держави-агресора розпочнуться раніше", – сказав Черняк.

Минулої доби Сили оборони України відбили понад 60 атак ворога на чотирьох напрямках.

Вчора українські воїни знищили понад 560 окупантів. За 400 днів знищили 172 900 окупантів, 6974 броньованих машин ворога, 3610 танків, 291 гелікоптер і 306 літаків.

Зараз ви читаєте новину «В українській розвідці сказали про "пшик" російської армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі