вівторок, 10 липня 2018 00:55

В Україні розпочалися військові навчання "Сі Бріз-2018"

В Україні розпочалися військові навчання "Сі Бріз-2018"
Розпочався "Сі Бріз-2018". Фото: Громадське радіо

До України незабаром прибудуть судна ВМФ Румунії і Туреччини, молдавські та грузинські морські піхотинці і загони спеціального призначення і водолази з Канади. Судна ВМС США, Великобританії та Болгарії вже прибули до порту Одеси. Всі вони візьмуть участь у чергових міжнародних військових тренуваннях "Сі-Бріз".

Від української сторони в "Сі Бриз" візьмуть участь близько двадцяти кораблів, катерів і суден забезпечення. А також 10 літаків, рятувальна група, підрозділ морської піхоти і підрозділ спецпризначення. Багатонаціональний штаб розміститься на кораблі управління ВМС США USS Mount Whitney. Він стоятиме у відкритому морі, повідомляє Громадське радіо.

Командувач ВМС Збройних сил України Ігор Воронченко каже — військові готові до навчань. Водночас він зауважив: "Сі-Бріз" намагається дискредитувати Росія – зупинкою суден в Азовському морі.

"З боку Російської федерації проходять заходи, які паплюжать усі норми та принципи міжнародного морського права. Проходить продовжуватися анексія виключно нашої морської економічної зони." Організатори навчань врахували посилену військову присутність Росії у Чорному морі.

Деталі тактичних операції військові наразі не розголошують. Лише окреслюють загально: у програмі – висадка десанту на необладнане узбережжя, дії протикорабельної та протиповітряної оборони, тактичне маневрування та плавання в ордерах.

Одну з ключових ролей відіграватиме турецька субмарина та флагман 6-го флоту ВМС США Mount Whitney. "З присутністю Mount Whitney, флагманом флоту, — цей корабель буде штабним під час навчань. По сценарію це буде підрозділ високої цінності. Також будуть кораблі, які будуть вести бій, оберігати її. Потім у нас будуть розгортатися події у повітрі, та на морі. Але ціллю всього – захист саме цього підрозділу високої цінності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена усіх воїнів АТО, які загинули у липні

Навчання триватимуть до 21 липня. Загалом у них задіять 29 кораблів, катерів і суден, 1 підводний човен, 25 літаків, близько трьох тисяч військових. Приблизно стільки ж учасників було й минулого року. Воєнні кораблі стоять на рейді в одеському порту. На деякі з них днями військові пускатимуть відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розпочалися військові навчання "Сі Бріз-2018"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі