вівторок, 24 вересня 2024 20:52

У Німеччині відбудеться зустріч Байдена, Шольца, Макрона і Стармера щодо підтримки України

У Німеччині відбудеться зустріч Байдена, Шольца, Макрона і Стармера щодо підтримки України
У Німеччині відбудеться зустріч Байдена, Шольца, Макрона і Стармера щодо підтримки України. Фото: newsunrolled.com

У Німеччину запросять президента США Джо Байдена, а також лідерів Франції і Британії, щоб обговорити питання підтримки України.

Президент США Байден приїде до країни з 10 по 12 жовтня. Це буде другий візит до Німеччини чинного президента США за час перебування на посаді. Про це повідомляє Spiegel.

Уряд також планує запросити до Німеччини президента Франції Емманюеля Макрона та прем'єр-міністра Британії Кіра Стармера, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дали конкретики. На Генасамблеї ООН визначаються з датою завершення війни

Зустріч лідерів країн буде стосуватися питань підтримки України.

Байден також планує відвідати військову базу США в Рамштайні, зазначили в Spiegel.

"Зараз світ має визначити, чи будемо ми далі підтримувати Україну у здобутті своєї свободи чи ми відійдемо і дозволимо руйнування України. Це моє питання. Ми не маємо втомлюватися, не можна відвертати погляд, потрібно підтримувати Україну, поки вона не здобуде справедливий і тривалий мир", - сказав Байден.

Війна лідера Кремля Володимира Путіна зазнала невдачі у своїй основній меті - зруйнувати Україну, український народ піднявся на боротьбу, до того ж на підтримку України об'єдналися понад 50 країн, додав він.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині відбудеться зустріч Байдена, Шольца, Макрона і Стармера щодо підтримки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі