неділя, 29 жовтня 2017 09:08

В Україні розпочалися вибори в об'єднаних територіальних громадах

В Україні розпочалися вибори в об'єднаних територіальних громадах
В Україні відбуваються перші місцеві вибори у 201 об'єднаній територіальній громаді. Фото: ar.volyn.ua

Сьогодні в Україні відбуваються перші місцеві вибори у 202 об'єднаних територіальних громадах. Про це повідомили в прес-службі Центрвиборчкому.

До складу ОТГ входять 933 місцевих ради: 25 міських, 67 селищних і 841 сільська. За попередніми підрахунками, у зазначених виборах зможуть взяти участь понад 1,3 млн осіб.

Голосування розпочнеться о 8:00 і триватиме до 20:00. Відбуватиметься на 1 тис. 947 виборчих дільницях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніяких дострокових виборів не буде. 40 людей — не всеукраїнська акція"

Бюджет сьогоднішніх виборів становить 55,1 млн грн. ЦВК раніше зареєструвала 18 офіційних спостерігачів від Національного демократичного інституту міжнародних відносин, а також надала дозвіл мати офіційних представників для 17 громадських організацій.

Перші місцеві вибори 24 грудня відбудуться також у 51 територіальній громаді.

У Вінницькій області вибори відбудуться у дев'ятьох ОТГ, у Волинській — 19, у Дніпропет­ровській — у 19, у Донецькій — у двох, у Житомирській — у 13, в Запорізькій — у 10, на Івано-Франківщині — у вісьмох, на Київщині — в чотирьох, у Кіровоградській області — у шістьох, у Луганській — в чотирьох, у Львівській — у вісьмох, в Одеській — в 11, у Полтавській — у 12, у Рівненській — в п'ятьох, у Сумській — в дев'ятьох, у Тернопільській — в чотирьох, у Харківській — в сімох, у Херсонській області — в 10, у Хмельницькій — в сімох, у Черкаській — у 15, у Чернівецькій — в чотирьох, у Чернігівській області — в 14, в одній — на Закарпатті та Миколаївщині.

За попередні півтора року перші вибори відбулися в 415 об'єднаних територіальних громадах.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розпочалися вибори в об'єднаних територіальних громадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі