вівторок, 07 грудня 2010 14:25

В Україні готуються ввести посаду державного секретаря

В Україні готуються ввести посаду державного секретаря

У новій редакції закону України про державну службу може бути передбачений розподіл політичних і адміністративних посад в органах влади, а також введення інституту держсекретарів.

Про це на брифінгу заявив начальник Головного управління державної служби Тимофій Мотренко.

"Новий закон про держслужбу розроблений і знаходиться в Кабміні. Головна новація в ньому - це розділ політичних і адміністративних посад, введення посад держсекретарів", - сказав він.

Чиновник відзначив, що закон може бути розглянутий на засіданні уряду і внесений до парламенту в ході проведення адміністративної реформи.

Раніше міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов не виключив повернення інституту державних секретарів.

Президент України Віктор Янукович на початку грудня заявив, що рішення з адміністративної реформи буде прийнято вже цього року, а кошти на її проведення врахують у державному бюджеті на 2011 рік.

Раніше глава держави повідомив, що адмінреформа буде передбачати ліквідацію дублюючих функцій, перш за все, у виконавчій владі.

Нагадаємо, що інститут дерсекретарів намагався запровадити ще екс-президент Леонід Кучма. Однак від цієї ідеї вирішили відмовитися.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В Україні готуються ввести посаду державного секретаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі