вівторок, 23 березня 2021 16:25

В Україні буде більше військових підрозділів НАТО

В Україні буде більше військових підрозділів НАТО
Україна веде діалог з країнами НАТО про присутності на нашій території військових підрозділів сил Альянсу, зазначила Стефанішина. Фото: Facebook Ольги Стефанішиної

Україна підготувала пропозиції та веде діалог з країнами НАТО щодо ширшої присутності на нашій території військових підрозділів сил Альянсу.

Про це на онлайн-брифінгу заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Ми достатньо серйозно ставимося до цього статусу (партнера з розширеними можливостями НАТО. - Gazeta.ua). Ведемо сьогодні переговори зі столицями стосовно конкретних проєктів, навчань, щодо посилення військової присутності та розвитку військової інфраструктури", — сказала вона.

Україна вже направила пропозиції щодо роботи в структурах НАТО, зазначила Стефанішина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які новинки будуть у військових навчаннях "Сі Бриз – 2021"

"Нові можливості полягають у навчанні наших державних службовців і військовослужбовців, а також участі в напрацюванні стратегічних документів НАТО", - наголосила віцепрем'єрка.

За словами Стефанішиної, Україна демонополізувала та зробила прозорим процес оборонних закупівель й отримала доступ до системи НАТО.

12 червня 2020-го Україна здобула статус партнера з розширеними можливостями НАТО.

Зараз ви читаєте новину «В Україні буде більше військових підрозділів НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі