вівторок, 04 жовтня 2022 05:10

В РНБО сказали про інформаційні маніпуляції навколо російського підводного човна

В РНБО сказали про інформаційні маніпуляції навколо російського підводного човна
Необґрунтовані заяви з боку медіа лише посилюють інформаційний тероризм РФ, повідомили в РНБО. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Італійська газета La Repubblica поширила інформаційну маніпуляцію щодо руху російського підводного човна "Белгород", яку підхопили інші світові медіа.

Інформація про підводний човен може зіграти на руку російській пропаганді. Про це повідомив Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони.

Посилаючись начебто на звіт розвідки НАТО, La Repubblica пише, що "Путін, здається, близький до підвищення рівня ядерного протистояння". За висновками медіа, є побоювання, що місія підводного човна, поміченого в арктичних водах, – вперше в історії випробувати атомну торпеду "Посейдон", яку часто називають боєголовками "Судного дня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воллес: якщо Путіну дати золотий вихід, він зробить протилежне

Як засвідчив моніторинг, станом на 3 жовтня на сайті НАТО така інформація не оприлюднена.

НАТО регулярно фіксує активність російських підводних човнів, починаючи з часів Холодної війни. Про модернізацію навігаційних систем та озброєння підводних човнів РФ Альянс заявляв ще 2016 року.

"Подібні необґрунтовані заяви з боку медіа лише посилюють інформаційний тероризм РФ", – пише ЦПД.

21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Раніше італійська газета "La Repubblica" повідомила, що російський атомний підводний човен "Белгород" з торпедами "Посейдон" залишив базу. ЗМІ припустило, що атомна субмарина вийшла в Арктику для небезпечних випробувань.

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО сказали про інформаційні маніпуляції навколо російського підводного човна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі