вівторок, 12 березня 2024 10:41

У розвідці США сказали, чи воюватиме Путін проти НАТО

У розвідці США сказали, чи воюватиме Путін проти НАТО
За даними розвідки, розв'язана проти України війна обернулася для Росії великими проблемами. Фото: pixabay.com

Російський диктатор Володимир Путін не хоче прямої конфронтації з НАТО.

Водночас Кремль продовжить застосовувати усі доступні ресурси для просування своїх інтересів і спроб підірвати вплив США, йдеться в доповіді американської розвідувальної спільноти.

"Москва не хоче прямого військового зіткнення з НАТО і обмежиться асиметричною діяльністю, яка за її розрахунками, не переступатиме цю межу. Путін імовірно вважає, що Росія зірвала спроби України відвоювати значні території. Західна, зокрема американська допомога для України є обмеженою, особливо на тлі війни між Ізраїлем і ХАМАС", - йдеться у документі.

За даними розвідки, розв'язана проти України війна обернулася для Росії великими проблемами, але РФ досі залишається стійким і спроможним суперником. Путін намагається пом'якшити наслідки санкцій для своєї економіки та посилює зв'язки з ключовими противниками США і Заходу загалом - Китаєм, Іраном і КНДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська розвідка назвала втрати РФ у війні проти України

Розвідка США констатує, що тісна економічна співпраця з Пекіном забезпечує РФ великий ринок для збуту енергетичних та інших ресурсів, більший захист від майбутніх санкцій і сильного партнера для протистояння Заходу.

"Росії вдалося переорієнтувати більшу частку морського експорту нафти. Значна її частина продається за цінами вищими, аніж "стеля цін", встановлена G7. Це може варіюватися від використання енергії для примусу до співпраці та послаблення єдності Заходу щодо України до залякування у військово-безпековій сфері, зловмисного впливу, кібероперацій, шпигунства та різних хитрощів", - зазначає американське відомство.

Російська Федерація матиме достатньо ресурсів для ведення повномасштабної війни проти України із нинішньою інтенсивністю принаймні ще два роки мінімум. За даними литовських спецслужб, таку здатність країні-агресорці забезпечують високі ціни на нафту, ухилення від міжнародних санкцій та державні інвестиції.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці США сказали, чи воюватиме Путін проти НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі