четвер, 07 березня 2024 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка Литви з'ясувала, як довго Путін ще зможе воювати з Україною

Розвідка Литви з'ясувала, як довго Путін ще зможе воювати з Україною
РФ може воювати з Україною з нинішньою інтенсивністю щонайменше два роки. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація матиме достатньо ресурсів для ведення повномасштабної війни проти України із нинішньою інтенсивністю принаймні ще два роки мінімум.

За даними литовських спецслужб, таку здатність країні-агресорці забезпечують високі ціни на нафту, ухилення від міжнародних санкцій та державні інвестиції, передає Reuters.

"У 2023 році РФ реформувала та зміцнила сильно пошарпану у ході бойових дій в Україні армію. Кремль перебуває на шляху до розширення військового потенціалу вздовж свого кордону з країнами НАТО", - йдеться у спільному звіті Департаменту контррозвідки Державної безпеки та Служби військової розвідки та безпеки при Міністерстві національної оборони Литви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, що відбувається на передовій: карти боїв

На оприлюднення даного звіту литовських спецслужб у четвер вранці "наклали ембарго", пише видання.

"Москва здатна оцінити отримані уроки та підвищити свою боєздатність", - йдеться у матеріалі.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 11 атак ворога в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 21 атаку росіян у районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області, де противник 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив 16 атак в районах західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка Литви з'ясувала, як довго Путін ще зможе воювати з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі