пʼятниця, 08 листопада 2019 15:23

У Раді заговорили про вихід із Мінських угод

У Раді заговорили про вихід із Мінських угод
Очікувана поїздка Зеленського в Нормандський формат може принести лише "мир" на умовах Москви, попереджають у парламенті. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський має визнати реальність і поставити хрест на Мінських угодах.

Таку заяву опублікувала партія "Голос" Святослава Вакарчука у п'ятницю.

"Сьогоднішня Росія не готова до конструктивної розмови. Вона продовжує політику, розпочату 2014-го: створити контрольовану автономію в складі України, яка знищить нас зсередини.

Очікувана президентом Зеленським поїздка на зустріч в "нормандському форматі" може принести лише дві речі: групову фотографію та примушення України до миру на умовах Москви. Із виборами без контролю над кордоном, бо так записано в Мінських угодах.

Саме тому час визнати реальність і вийти з Мінських угод. При цьому не відходити ні на крок назад: ані на військовому, ані на дипломатичному фронтах. Але всі маємо зрозуміти: повернути Крим і частину Донецької та Луганської областей на наших умовах поки що немає можливості", - заявили у політсилі.

"Пропонований росіянами "мир" може принести тільки "русский мир" на всю територію України. Ми мусимо створити програми дієвої, реальної підтримки тих, хто готовий переїхати і хто переїхав уже. І готуватися до деокупації та реінтеграції в момент, коли вона стане можлива", - додали в "Голосі".

Єдиний ефективним шляхом назвали замороження ситуації до посилення власних позицій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поїдь до Путіна і скажи: скотина, перестань убивати українських солдат" - журналіст "взув" Шуфрича

Навесні 2014-го Росія окупувала Крим.

Шостий рік триває російська агресія на Донбасі.

У війні загинули 4060 українських військових і добровольців. Поранення отримали майже 10 тис. людей. Зниклими безвісти вважають 410 осіб.

12 800 мирних жителів загинули. Поранення отримали 24 тис. осіб. 2 млн людей змушені були виїхати з регіону.

Зараз ви читаєте новину «У Раді заговорили про вихід із Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі