неділя, 16 грудня 2012 16:31

У Раді відбувається "дивна війна": зранку депутати розходяться по окопах, а ввечері п'ють горілку разом

У Раді відбувається "дивна війна": зранку депутати розходяться по окопах, а ввечері п'ють горілку разом
Фото: gazeta.ua

Призначення Володимира Рибака спікером парламенту -  це іспит на лояльність більшості до президента Віктора Януковича.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

Говорячи про призначення спікером Рибака, він зауважив, що це "перевірка парламентської більшості на лояльність до президента. В даній ситуації Рибака призначили як людину, яка є лакмусовим папірцем, чи підтримають президента у парламентській більшості, тому це був іспит на лояльність".

"Першого заступника та заступника спікера висувають фракції, тобто призначають відповідно до цього. Якщо спікер – це політично вагома фігура, то його заступники мають меншу політичну вагу", - додав експерт.

Окрім того, на його думку, "Рада буде веселою. Я не сподіваюсь, що ця Рада буде демонструвати конструктивну поведінку, особливих сподівань після перших двох днів роботи Ради, в мене немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Колесніченку честь і хвала: він показав чітко, хто фашисти" - Чорновіл про побиття Медуниці

Зокрема, говорячи про фото, на якому зображені веселі представники опозиції та влади, які нібито жартують та сміються, він сказав: "Вони колеги по парламенту, відповідно, вони не можуть не спілкуватись. Їм там весело".

"В 1918-1919 роках була війна, історики її називають "дивна війна". Це була війна між ЗУНР та Польською державою, вони воювали. Були кровопролитні бої, але спостерігачі відзначали, що вони вдень повоювали, а ввечері вилазили із окопів – разом пили горілку, грали на гармошках, а на ранок знову розходились по окопах. Таж сама війна і тут . В парламенті у нас "дивна війна". Зранку вони розходяться по окопах, а ввечері будуть обговорювати "дела давно минувших дней", - резюмував Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сподіватися на новий курс уряду, через обрання Азарова прем'єром, не доводиться - Розенко

Нагадаємо, що 13 грудня у Верховній Раді було ухвалено керівництво нового парламенту. Так спікером став "регіонал" Володимир Рибак, першим віце-спікером - комуніст Ігор Калетник, а віце-спікером - "свободівець" Руслан Кошулинський.

Зараз ви читаєте новину «У Раді відбувається "дивна війна": зранку депутати розходяться по окопах, а ввечері п'ють горілку разом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі