четвер, 03 грудня 2020 18:59

У президентській фракції сказали, коли будуть зміни в Кабміні

У президентській фракції сказали, коли будуть зміни в Кабміні
Змін в уряді цьогоріч не буде. Фото: @KabminUA

Питання кадрових змін у Кабінеті міністрів якщо і виникне, то наступного року. Про це заявила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у четвер.

"Якщо якісь кадрові рішення і будуть, то вже в новому році. Цьогоріч треба сконцентруватися на голосуванні за бюджет, на рішеннях, пов'язаних із Конституційним судом", - цитує депутатку "Інтерфакс-Україна".

Кадрові питання рано чи пізно мають з'явитися, оскільки досі є низка міністерств, які очолюють виконувачі обов'язків, зауважила "слуга".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зійшлися на компромісі: тюрму за брехню в деклараціях не хочуть

Також Євгенія Кравчук розповіла, що проєкт державного бюджету на наступний рік збільшує фінансування медицини на 30 млрд грн порівняно з 2020-м.

"Це приземлений документ, який відповідає кризовому часу.Фінансування культури - хотілося б більше, але це все одно краще, ніж 2020 року, тож є певні поліпшення", - сказала депутатка.

Зберігається підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня до 6 тис. грн.

"Із 1 липня мала бути 6,5 тисяч гривень, але буде з 1 грудня - це також реалії бюджету. І добре, що ми зберігаємо індексацію пенсій і доплати пенсіонерам", - розповіла "слуга".

Пропонується додаткове фінансування Інституту раку, Охматдиту.

Раніше ЗМІ повідомляли, що міністра охорони здоров'я Максима Степанова можуть замінити головним санітарним лікарем Віктором Ляшком. А міністра інфраструктури Владислава Криклія - керівником Укравтодору Олександром Кубраковим.

Зараз ви читаєте новину «У президентській фракції сказали, коли будуть зміни в Кабміні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі