середа, 02 грудня 2020 12:54

Монобільшості "слуг" більше не існує. У Зеленського проблема з кадрами - ЗМІ

Монобільшості "слуг" більше не існує. У Зеленського проблема з кадрами - ЗМІ
226 голосів у "Слузі народу" більше не назбирають, кажуть у фракції. Фото: preisident.gov.ua

Монобільшості "Слуги народу" у Верховній Раді більше не існує. Тим часом проблема з кадрами стала ще більш критичною для президента Володимира Зеленського і його команди. Про це пише "Українська правда"

"Ситуація в країні погана. Президент думає, що все не так страшно, але все ще гірше. Ми заходимо в нову хвилю епідемії, треба жорстко запроваджувати новий локдаун, а у керівництві країни майже немає людей, здатних на такі рішення", – описує ситуацію у владі впливовий член команди Зеленського.

"Ну хай запропонує Зеленський комусь піти у прем'єри чи міністри. Ну хто захоче входити в таку історію зараз, у саму м'ясорубку перед локдауном? І хто захоче йти в уряд і брати відповідальність, коли рішення приймає не він, а Єрмак і Зеленський. Для чого?" – каже один із близьких до президента міністрів.

Виходить замкнене політичне коло: призначити самостійних і самодостатніх фігур Зеленський не може та й не готовий, а призначати тихих і покірних немає сенсу, бо з таких уряд уже складається на 80%.

Якщо йти таким шляхом далі, президенту доведеться погоджувати закупку ручок і серветок у департаменти уряду, бо не буде кому взяти на себе навіть таку відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед нардепів є консенсус щодо декларування. Воно їм, як кістка у горлі

2 тижні тому джерела на Банковій переконували, що президент ухвалив рішення про звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Процес довелося відкласти в останній момент, щоб у Верховній Раді пройшло голосування бюджету – аби не сваритись з різними медичними групами.

Також можуть поміняти міністра інфраструктури. Очолити міністерство замість Владислава Криклія не проти керівник Укравтодору Олександр Кубраков.

А головний санітарний лікар Віктор Ляшко не проти змінити Степанова, доки вікно кар'єрних можливостей за цієї влади не закрилось взагалі.

Також в Офісі президента розглядають ідею – одночасно звільнити і міністра оборони Андрія Тарана і начальника Генштабу Руслана Хомчака.

Автором цієї ідеї, начебто є керівник ОП Єрмак. Категорично проти такого сценарію виступає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Посада міністра аграрної політики та продовольства може перейти під контроль політсили Юлії Тимошенко. Начебто це має стати формалізацією співпраці, майже коаліції, завдяки якій президентська "Слуга народу" матиме голоси за бюджет.

"Ми готові зняти Степанова чи когось іншого хоч сьогодні. Але призначити нікого не зможемо. Пора визнати, що 226 голосів "Слуги народу" більше ніколи не буде. Доведеться збирати голоси "на стороні", - каже один із керівників фракції СН.

Попри обіцянки Володимира Зеленського перед вступом на посаду президента про публічні відносини влади і великого бізнесу, топчиновники неформально зустрічаються з олігархами.

Зараз ви читаєте новину «Монобільшості "слуг" більше не існує. У Зеленського проблема з кадрами - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі