четвер, 31 травня 2012 12:24

В Партії регіонів дотримуються гендерної рівності, там 53% членів - жінки

В Партії регіонів дотримуються гендерної рівності, там 53% членів - жінки
Леонід Кожара не бачить проблеми з гендерною рівністю в Україні. Фото: lb.ua

У Партії регіонів запевняють, що дотримуються гендерної рівності і навіть мають у своїй політичній силі достатньо жінок.

Про це на круглому столі "Участь жінок у парламентських виборах 2012 року в Україні" сказав народний депутат Леонід Кожара.

"Ситуація з гендерною рівністю в українському суспільстві не є аж занадто поганою", - переконаний він. - Принаймні в галузі трудових і соціально-економічних прав в Україні не є ситуація гіршою, ніж в регіоні, тобто в Центральній і Східній Європі, а іноді і кращою", - зазначив він.

Водночас, "регіонал" визнав, що в політиці українські жінки не наскільки рівноправні, як чоловіки:

"Варто взяти звичайні показники - жінки у парламенті, кабміні та органах місцевого самоврядування. Але лише через політичні права жінки можуть боротися і за трудові і соціально-економічні права".

Кожара також розповів, що в Партії регіонів жінки представлені на високому рівні. Так зокрема, за його словами, 53% із загальної кількості членів партії є жінки. Також Партія регіонів має досить "пристойні показники" у районних і обласних радах, там вони складають 25%, а в деяких регіонах навіть більше. Зокрема у Севастополі, у районній та міській радах жінок від ПР - 34,7%. У центральному штабі Партії регіонів, зазначив Кожара, 30% посад займають жінки.

"Регіонал" наголосив, що партія не збирається зупинятися щодо впровадження гендерної політики.

"Надзвичайно важливим є запровадження квотного представництва жінок. Але я не є прихильником законодавчого закріплення цієї практики. Двадцять років тому ситуація з гендерною рівністю в Україні була навіть кращою, бо існував квотний принцип, хоча б законодавчому рівні, але це не говорило про справжню гендерну рівність", - підсумував Кожара.

Зараз ви читаєте новину «В Партії регіонів дотримуються гендерної рівності, там 53% членів - жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі