пʼятниця, 12 липня 2013 14:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

В ПАРЄ кажуть, влада хоче "забруднити" Тимошенко - Власенко

В ПАРЄ кажуть, влада хоче "забруднити" Тимошенко - Власенко
Фото: lustration.org.ua

Парламентська асамблея ради Європи одностайно погодилася із тим, що основна мета обвинувачення Юлії Тимошенко у причетності до вбивства Євгена Щербаня у тому, щоби "забруднити" її публічно.

Про це на прес-конференції сказав захисники екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Нещодавно 28 червня, ПАРЄ, затвердила звіт "Відокремлення політичної та кримінальної відповідальності. Незважаючи на те що він стосувався всіх країн Європи, 90% звіту стосувалися справи Тимошенко, яка є певно єдиним прикладом застосування кримінальної юстиції для позбавлення волі політичних опонентів без будь-яких підстав. Звіт було одностайно підтримано ПАРЄ", - розповів він.

Власенко наголосив, що у звіті зокрема зазначається, що "справа щодо Тимошенко є не тільки фактом вибіркового правосуддя, але й немає зовсім нічого спільного зі справедливим правосуддям".

Водночас, наголосив захисник, у цьому звіті приділяється увага не тільки газовій справі Тимошенко, а й іншим обвинуваченням. На доказ цьому він зачитав витяг зі звіту: "Коли українська влада почала розуміти, що перше обвинувачення по газовій справі може бути неспроможним на міжнародній арені, проти Тимошенко були розпочаті інші справи".

"Так у справі про Щербаня у звіті говориться: "Звинувачення, що стосуються убивства Щербаня проти Тимошенко, по суті засновані на чутках померлих злочинців. Представлені докази порушують всі нормальні правила збору доказової бази. Основна мета цього процесу була забруднити Тимошенко публічно". При цьому ПАРЄ одностайно робить висновок, що Юлія Тимошенко є політичним в'язнем", - запевняє Власенко.

Зараз ви читаєте новину «В ПАРЄ кажуть, влада хоче "забруднити" Тимошенко - Власенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі