пʼятниця, 12 липня 2013 13:08

Власенко: Європа посилює контроль за справою Тимошенко

Власенко: Європа посилює контроль за справою Тимошенко
Сергій Власенко. Фото: zn.ua

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко очікує у найближчому майбутньому прибуття до України комісії ПАРЄ, яка буде відслідковувати справи Тимошенко.

Про це на прес-конференції у Києві сказав її захисник Сергій Власенко.

"Незважаючи на літнє політичне затишшя наближення саміту Європейського партнерства, на якому європейські партнери очікують підписання угоди про асоціацію, спричинило те, що Європа починає дуже посилений моніторинг України. Зокрема в частині виконання Україною критеріїв зазначених в рекомендаціях ЄС", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не зважиться на еміграцію - німецькі ЗМІ

Власенко уточнив, що мова йде, перш за все, про зупинення наслідків вибіркового політичного правосуддя, про реформування судової та правоохоронної системи та про внесення змін до українського законодавства, які б забезпечили в Україні законне та прозоре проведення виборів.

Для виконання першого пункту цих критеріїв, за словами захисника, Парламентська Асамблея Ради Європи має намір протягом року відстежувати ситуацію щодо всіх справ Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко консультується з німецькими лікарями у зв'язку із затягуванням питання про операцію

"Спостерігання Європою та її моніторинг ситуації щодо політично вмотивованого правосуддя буде продовжуватися. Окрім цього ПАРЄ прийняла рішення про те, що Пітер Омциг має всі права впродовж року здійснювати додатковий контроль за тим, що відбувається у тих країнах, які були згадані у нещодавньому звіті ПАРЄ. В першу чергу мова йде про справу Ю. Тимошенко", - розповів Власенко.

Він додав: "Оскільки саміт заплановано на листопад, ми очікуємо прибуття з моніторинговою місією Пітера Омцига для того, щоб він відслідковував те, що зроблено українською владою у справах Тимошенко та для того, щоби нівелювати ці негативні наслідки, які має Україна через застосування політично-вмотивованого правосуддя"

Зараз ви читаєте новину «Власенко: Європа посилює контроль за справою Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі