субота, 05 березня 2022 17:41

Спецтема: Війна Росії проти України

В оточенні Путіна розкол: західні санкції вплинули на російську еліту – РНБО

В оточенні Путіна розкол: західні санкції вплинули на російську еліту – РНБО
Санкції, які впроваджує Захід проти російської еліти, похитнули "віру олігархів у свого ідола" - президента Росії Володимира Путіна. Фото: Getty Images

Санкції, які впроваджує Захід проти російської еліти, похитнули "віру олігархів у свого ідола" - президента Росії Володимира Путіна. В оточенні глави держави, яка веде війну проти України, розпочався розкол.

Шість мільярдерів із загальним капіталом $90 млрд уже публічно виступили проти російського вторгнення. Статки російських олігархів скоротилися за тиждень війни майже на $40 млрд, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін програє" - Джонсон анонсував посилення санкцій проти Росії

"Сьогодні відповідні заяви зробили власник "Новатек" Леонід Міхельсон, засновник "Русала" Олег Дерипаска, власник "Лукойл" Вагіт Алекперов, голова "Альфа Груп" Михайло Фрідман та його партнер Петро Авен", - йдеться у повідомленні.

"Але найчіткіше висловився відомий російський банкір Олег Тіньков: "Це немислимо і неприпустимо! Держави повинні витрачати гроші на лікування людей, а не на війну", - додають у Центрі.

Із 24 лютого представники російської еліти вивозять з РФ своє майно та коштовні речі до Об'єднаних Арабських Еміратів. Рейси до Дубаю вже здійснили олігархи з найближчого оточення Володимира Путіна.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «В оточенні Путіна розкол: західні санкції вплинули на російську еліту – РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі