вівторок, 09 жовтня 2012 17:23

В Києві священик на службі агітував за кандидата в депутати

У Києві священик після служби у церкві розгорнув агітаційну діяльність за кандидата в депутати – самовисуванця Юрія Полуектова.

"У неділю, 7 жовтня, на території парафії св. княгині Ольги, що знаходиться на вулиці Вербицького у Києві, церковнослужителі по закінченні ранкової служби вручали прихожанам агітаційні матеріали із закликом голосувати на майбутніх виборах до Верховної Ради за Юрія Полуектова, що іде на вибори по мажоритарному округу № 216 у Дарницькому районі", - розповіла киянка Вікторія, пише "Українська правда".

На агітаційній листівці кандидат у депутати Полуектов зображений поруч із настоятелем Ольгинської церкви протоієреєм Всеволодом Рибчинським. На звороті – розписані численні обіцянки кандидата всебічно покращувати життя мешканців району і країни загалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гавриш заявляє, що "регіонал" Тадєєв особисто йому погрожував

За словами киянки, політичною агітацією у стінах Ольгинської церкви священики займаються не перший рік.

"Окрім регулярної підтримки окремих кандидатів, священики цього храму неодноразово агітували своїх парафіян голосувати спочатку за президента Кучму, а потім за "православного" президента Януковича", - додала Вікторія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" і опозиція переглядають списки своїх висуванців

Зокрема, за її словами, під час президентської кампанії 2004 року у храмі роздавали листівки з фальшивим пророцтвом якихось старців з Афону, що настійно радили усім православним християнам голосувати лише за "обраного на небесах" президента Віктора Януковича, а тим, що не проголосують, погрожували різноманітними апокаліптичними прокляттями.

Зараз ви читаєте новину «В Києві священик на службі агітував за кандидата в депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі