пʼятниця, 14 квітня 2023 08:43

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW з'ясували, як Путін використає арешт американського журналіста

В ISW з'ясували, як Путін використає арешт американського журналіста
Президент Росії Володимир Путін особисто погодив арешт американського журналіста за звинуваченням у шпигунстві. Фото: eastnews.ua

Москва намагається використати арешт журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича у війні проти України.

Російський диктатор Володимир Путін сподівається таким чином отримати поступки з боку Сполучених Штатів Америки, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Путін особисто погодив арешт американського журналіста за звинуваченням у шпигунстві до того, як Федеральна служба безпеки Росії 30 березня заарештувала Гершковича в Єкатеринбурзі Свердловської області. Його затримали нібито за збір відомостей про діяльність російського військово-промислового комплексу, що становлять державну таємницю", – сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документи Пентагону "злив" 21-річний нацгвардієць Джек Тейшейра. Його арештували - ЗМІ

Повідомлення про особисту участь Путіна в першому арешті американського журналіста з часів холодної війни свідчить, що Кремль розглядав арешт як прораховану ескалацію.

"Президент РФ намагатиметься використати це як важіль для отримання поступок від США. Кремль може використовувати привід загроз оборонно-промисловій базі Росії для виправдання репресій і подальшого приховування діяльності російських оборонно-промислових підприємств", – вважають експерти ISW.

Наприкінці минулого місяця стало відомо, що російська ФСБ затримала у Єкатеринбурзі громадянина США Евана Гершковича.

The Wall Street Journal заявили, що вимагають негайного звільнення репортера.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден вперше відреагував на затримання у Російській Федерації журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича 31 березня.

Зараз ви читаєте новину «В ISW з'ясували, як Путін використає арешт американського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі