понеділок, 22 січня 2024 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW назвали причини тісних відносин Кремля із КНДР

В ISW назвали причини тісних відносин Кремля із КНДР
Зближення РФ і Північної Кореї почалося після початку війни в Україні. Фото: eastnews.ua

Росія активізує відносини з Північною Кореєю заради артилерійських боєприпасів.

На тлі дефіциту снарядів у РФ Кремль намагається за допомогою КНДР збільшити закупки із-за кордону, пише у свіжому звіті Інститут вивчення війни (ISW).

"Запланований візит президента Російської Федерації Володимира Путіна до Північної Кореї у найближчі терміни і поглиблення російсько-північнокорейських відносин, є частиною спроб Росії закуповувати боєприпаси", - вважають аналітики США.

Останній раз Путін відвідував Пхеньян у 2000 році.

Зближення РФ і Північної Кореї почалося після початку війни в Україні. За даними розвідки США, Москва отримує від Пхеньяна артилерійські снаряди, необхідні для ведення війни.

Заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький заявив, що з вересня по листопад 2023 року Північна Корея поставила Кремлю 1 млн артилерійських боєприпасів, а російська оборонно-промисловий комплекс може виготовити всього 2 млн 122-мм і 152-мм снарядів щорічно. Це призвело до дефіциту в 500 тис. снарядів у 2023 році і, ймовірно, призведе до подібного дефіциту в 2024 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче до КНДР "найближчим часом"

ISW наводить слова начальника ГУР Кирила Буданова, який в інтерв'ю 21 січня заявив, що Північна Корея надала значну кількість артилерійських боєприпасів.

"Це дозволило Росії дещо видихнути. Російські сили без боєприпасів, наданих Північною Кореєю, швидше за все, відчували б значну нестачу артилерійських боєприпасів", - сказав він.

У Кремлі воліли б не покладатися на зовнішню допомогу, бо це для Путіна є приниженням. Водночас Росія також має проблеми з живою силою. Москва втрачає стільки чи навіть більше військ, ніж може набрати.

Зараз ви читаєте новину «В ISW назвали причини тісних відносин Кремля із КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі