вівторок, 22 листопада 2022 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

В Іспанії навчатимуть українських військових

В Іспанії навчатимуть українських військових
Іспанські поліцейські разом з українськими правоохоронцями розслідуватимуть воєнні злочини російської армії, повідомив прем'єр Іспанії Педро Санчес. Фото: East News

В Іспанії запрацює навчальний центр для українських військових.

Центр запрацює наприкінці листопада. Про це заявив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес на Парламентській асамблеї НАТО у Мадриді, повідомили Reuters.

Центр відкриють у Толедо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гримуча змія": ЗСУ отримали від Франції ЗРК Crotale

Іспанські поліцейські найближчими тижнями вирушать в Україну для надання допомоги у розслідуванні воєнних злочинів російської армії, також сказав Санчес.

Іспанські правоохоронці разом із українськими слідчими і прокурорами працюватимуть над збиранням доказів, які можуть бути включені у справи про порушення міжнародного права після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У МВС Іспанії додали, що передова делегація іспанських поліцейських вже прибула до Києва і зустрілася з представниками української прокуратури.

Прем'єр Іспанії приїжджав в Україну у квітні. Тоді повідомляв про допомогу боєприпасами, броньованими транспортними засобами.

Також Іспанія передала Україні системи протиповітряної оборони Hawk, батареї зенітно-ракетного комплексу Aspide.

14 листопада у Європейському Союзі підтримали роботу навчальної місії для Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії навчатимуть українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі