середа, 02 листопада 2022 19:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна отримає багато зброї від Іспанії

Україна отримає багато зброї від Іспанії
Україна отримає від Іспанії системи ППО Hawk. Фото: eastnews.ua

В Україну прямує багато озброєння з Іспанії.

Це системи протиповітряної оборони Hawk, батареї зенітно-ракетного комплексу Aspide та іншого озброєння. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав про це на спільному брифінгу з міністром закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено у Києві.

"Я дуже радий, що новий пакет є. Він вже на шляху до України. І найближчим часом наша держава зміцнить свою обороноздатність, отримавши батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide та ракети до неї, чотири системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них, а також інше військове спорядження", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна попередила Іран – Кулеба

Іспанія передала те, що просила Україна.

"Це саме те, що допоможе нам захистити нашу цивільну інфраструктуру. Це саме те, про що президент України Володимир Зеленський неодноразово закликав лідерів інших країн допомогти нам з цим. Зміцнити наші ППО. Дуже конкретний внесок Іспанії вже в дорозі до України", – заявив міністр.

Інші країни мають теж шукати системи Hawk, додав він.

У середу, 2 листопада, міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес приїхав в Україну з офіційним візитом.

Потяг із іспанським дипломатом прибув до Києва. Про це Альбарес повідомив у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає багато зброї від Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі