четвер, 28 березня 2024 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР сказали, як Путін використає теракт у "Крокус Сіті Холі"

У ГУР сказали, як Путін використає теракт у "Крокус Сіті Холі"
Нездатність Кремля запобігти теракту є повним крахом путінської силової моделі в очах виборців. Фото: eastnews.ua

Росія використовує проти України весь наявний арсенал засобів.

Водночас путінський режим навряд чи використає пропаганду про причетність України до теракту у Підмосков'ї для посилення війни, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Російський диктатор Володимир Путін і путінська Росія ведуть проти України геноцидну війну, використовуючи весь арсенал, хіба що окрім зброї масового ураження. Нищаться наші критичні об'єкти цивільної інфраструктури, енергетика, об'єкти культури, соціальна сфера, медицина. Сотні, тисячі таких об'єктів зруйновані путінськими ракетами і безпілотниками. Путінські танки вбивають наших мирних мешканців і наших захисників. Про яку ескалацію ми зараз можемо говорити?" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина у "Крокус Сіті Холлі": у РФ наростає міжетнічна ворожнеча

Теракт у ТЦ "Крокус Сіті Хол" під Москвою кремлівський режим використовуватиме для посилення мобілізації. Путін спробує також перетворити образ Росії з агресора на жертву.

"Але ані Путін, ані міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, ані російський міністр оборони Сергій Шойгу, ані інші вбивці на жертв точно не схожі. Путін залишається найбільшим і головним терористом у світі разом із його режимом і очільниками цього режиму", - додав Юсов.

Нездатність Кремля запобігти теракту є повним крахом путінської силової моделі в очах виборців. На думку Юсова, диктатор продемонстрував усім, навіть своєму оточенню, що він не здатний контролювати ситуацію в країні.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко випадковопідірвав наративи Кремля про причетність Києва до теракту в РФ у "Крокус Сіті Холі".

У Лукашенка дуже мало очевидних стимулів брехати, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина.

У будівлі перебувало понад 6 тис. осіб. Російські ЗМІ повідомили, що у партер увірвалося особи у камуфляжі і відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Росіяни заявили про 182 загиблих.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР сказали, як Путін використає теракт у "Крокус Сіті Холі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі