понеділок, 18 вересня 2023 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР назвали три основні цілі дронових атак по РФ

В ГУР назвали три основні цілі дронових атак по РФ
Очільник ГУР назвав три основні цілі запуску безпілотників по Росії. Фото: pixabay.com

Українська розвідка назвала три основні цілі запуску безпілотників по Росії.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю The Economist вказав на необхідність вивести країну-агресорку із "зони комфорту".

"Ми хочемо вивести росіян із зони комфорту. Однією з цілей є виснаження російської системи протиповітряної оборони. По-друге, виведення з ладу військового транспорту і бомбардувальників. По-третє, завдання шкоди військовим виробничим об'єктам, як, наприклад, нещодавній удар по заводу з виробництва ракетного палива в Тверській області", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили ракетами і дронами по цивільній інфраструктурі

За словами Буданова, вторинна мета запуску безпілотників – психологічна. Вона потрібна, щоб посіяти занепокоєння серед населення і порушити нормальні економічні процеси всередині РФ.

"Закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, наприклад, стало майже щоденним явищем. Безпілотники, безумовно, полегшать операції зі звільнення наших територій. Дрони не мають страху. Їх не шкода", – підкреслив очільник ГУР.

В останні місяці в різних областях РФ майже щодня лунають вибухи. Місцева влада та чиновники розповідають про нібито нальоти безпілотників.

Вчора в Росії в Орловській області пролунав потужний вибух. Сталася пожежа на нафтобазі. Перед цим місцеві мешканці чули характерні звуки прольоту дрона.

Позавчора Міноборони Росії повідомило про нібито збиття безпілотних літальних апаратів над територіями Калузької та Тверської областей. Два безпілотники літакового типу нібито цілились у об'єкти на території РФ.

У російському Санкт-Петербурзі в ніч проти 16 вересня спалахнула потужна пожежа. На вулиці Бухарестській горів торговий центр. Площа займання становить близько 1 тис. кв. м.

Водночас в Україні під час повітряної тривоги у ніч проти 18 вересня у Хмельницькій області пролунала серія вибухів. Через пуски крилатих ракет росіянами по всій Україні оголошували повітряну тривогу. Перед цим Повітряні сили попередили, що окупанти підняли в повітря з Оленегорська до семи бомбардувальників Ту-95мс.

Зараз ви читаєте новину «В ГУР назвали три основні цілі дронових атак по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі