понеділок, 01 квітня 2013 11:13

В Азарова хочуть штрафувати незаконних паркувальників на 360 грн

В Азарова хочуть штрафувати незаконних паркувальників на 360 грн
Ініціатори законопроекту вважають, що нововведення зроблять паркувальний бізнес цікавим для інвесторів. Фото: golos.com.ua

Кабінет Міністрів пропонує змінити правила паркування та ввести штрафи до 360 гривень за їх невиконання.

Якщо документ затвердять, то власник авто, навіть заїхавши на парковку на 10 хвилин, має буде сплатити годинний тариф, пише "Деловая столица".

У разі порушення правил і розміщення автомобіля без оплати штраф становитиме 8-12 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (136-204 грн) і перевищуватиме максимальну вартість паркування в 10-20 разів.

Для тих, хто припаркується в місцях для інвалідів та інших пільгових категорій населення і навіть заплатить за тарифом, штраф становитиме 15-18 неоподатковуваних податком мінімумів громадян (255-360 гривень).

Штрафувати порушників будуть або працівники комунального підприємства, або спеціально створені адміністративні комісії, або співробітники ДАІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров дозволив водіям не платити паркувальникам

Водночас повноваження даішників планується суттєво розширити: їм буде дозволено блокувати колеса, евакуювати на штрафмайданчики автомобіль неплатників, а також тих, хто буде пересуватися на парковці або припаркує авто неправильно.

Згідно з діючими правилами, водії можуть залишати автомобіль на стоянці безкоштовно на 5-15 хвилин.

За відсутність паркоматів планується штрафувати чиновників, які курують парковки. Сума штрафу становитиме 510-680 гривень, а якщо протягом року обладнання так і не буде встановлено, ця сума зросте до 1,7 тис. гривень.

Ініціатори законопроекту вважають, що нововведення зроблять паркувальний бізнес цікавим для інвесторів.

Нагадаємо, київська влада запланувала збільшити забезпеченість населення столиці місцями для паркування та зберігання автотранспорту на 21657 машиномісць. Сьогодні в Києві функціонує 87 паркоматів, 30 з яких з'явилися на початку 2013 року. До кінця року столична влада має намір встановити ще 150 паркоматів. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, із 1 квітня 2012 року на всіх паркувальних майданчиках країни повинні стояти паркомати. Однак, це нововведення досі не запрацювало. У вересні торік у "Київтранспарксервісі" заявляли про намір у 2013 році забезпечити всі парковки паркоматами.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова хочуть штрафувати незаконних паркувальників на 360 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі