понеділок, 25 лютого 2013 05:15

У Вінниці борються з порушниками правил паркування

Автор: Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
 

У Вінниці члени громадської організації "Подільська громада" борються з порушниками правил паркування. Обклеюють наліпками їхні автівки. Великі круглі з надписом "Мені наплювати на всіх. Паркуюся де хочу" — чіпляли на лобове скло машин 19 лютого біля облдержадміністрації, міського суду та обласних управлінь Служби безпеки і міліції.

— По всьому місту є проблеми з парковками, але центр заставлений машинами найбільше, — каже організатор акції Сергій Сікорський. — Круті водії паркуються на пішохідній частині та серед дороги, не  зважають на правила дорожнього руху. Буває, по тротуару нема як проїхати мамі з коляскою.

За годину учасники заходу начепили на автівки 35 наліпок. Ніхто з власників не намагався фізично завадити активістам. Ті автомобілісти, до яких підходили громадські діячі з проханням перепаркуватися, одразу від'їжджали.

— З кулаками на нас кинувся лише водій білої "тойоти", яка стояла прямо на пішохідному переході біля облдержадміністрації, — говорить Сікорський. — Ми не перебираємо машинами, наліпки клеїмо на всі, від "жигулів" до дорогих марок.

Організатори вінницького заходу обіцяють проводити акцію щодня по всіх районах міста.

— Найгірша ситуація в місті на вулиці архітектора Артинова. Там паркуються в основному судді, адвокати й чиновники. Їм ці наліпки до одного місця, знімуть і далі паркуватимуться, — розказує приватний перевізник Валерій Снітько. — Ще проблемна вулиця Привокзальна. Щоб вирішити питання, треба зробити безкоштовні парковки в дворах.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці борються з порушниками правил паркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі