понеділок, 24 березня 2008 15:16

В $100 мільйонів обійдуться дострокові вибори мера Києва

За оцінками Комітету виборців України, на виборчу кампанію міського голови та Київради штаби кандидатів та політичних партій всі разом витратять не менше 100 млн. доларів.

Про це заявив голова правління КВУ Ігор Попов на "круглому столі" – "Яким бути достроковим виборам міської влади в Києві".

Серед основних загроз проведення в Києві чесних і демократичних виборів, на його думку, є недосконалість законодавства про місцеві вибори, зокрема, в частині, де йдеться про позачергові вибори.

"Досить стислі строки проведення кампанії, коли організатори виборів просто не встигатимуть у визначені терміни здійснювати всі необхідні процедури", - пояснюється у повідомленні комітету.

Також серед загроз чесним виборам низька якість списків виборців, які не були вдосконалені у міжвиборчий період, параліч роботи ЦВК, яка повинна надавати консультативно-методичну допомогу у проведенні місцевих виборів.

Крім того називається використання адмінресурсу, що буде проявлятись у використанні бюджетних коштів для посилення соціальних програм, використання комунальних працівників, муніципального транспорту для агітації тощо.

КВУ наголошує, що адмінресурс може застосовувати не лише діючий мер Леонід Черновецький, а також інші кандидати або політичні сили.

Зокрема, ті, що мають вплив на райдержадміністрації, відділи освіти та охорони здоров"я, органи внутрішніх справ, СБУ, суди або приватні установи та підприємства.

КВУ прогнозує багато порушень під час агітації, серед яких використання комунальних ЗМІ для безкоштовної прихованої агітації, поширення неправдивої інформації, компромату, "чорного PR".

Крім того, в комітеті не виключають постійних судових спорів та оскаржень під час ведення виборчої кампанії та за результатом виборів, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «В $100 мільйонів обійдуться дострокові вибори мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі