вівторок, 17 лютого 2009 16:14

Ющенко закликав ЄС об"єднатися проти Росії

Ющенко закликав ЄС об"єднатися проти Росії
Президент Віктор Ющенко закликає Європу до спільних дій щодо газових відносин із Росією.

Про це йдеться в його статті, опублікованій в американській газеті "The Wall Street Journal".

"Працюючи разом, ми можемо забезпечити свої спільні інтереси та в майбутньому зменшити зайві суперечності з Росією. Єдиний конкурентний газовий ринок зможе допомогти деполітизувати відносини Росії і ЄС з перевагами для Європи. Це також дозволить вдосконалити безпеку газових поставок всім європейським споживачам", - вважає Ющенко.

Він зазначив, що до того часу, поки країни-імпортери розрізнені, вони ставлять себе в залежність від Росії.

Ющенко нагадав, що Європа та Україна мають спільні інтереси, як імпортери енергії.

"Енергетична безпека для України, найбільшої країни-транзитера, є найкращою гарантією енергетичної безпеки для європейських сусідів", - зазначив він.

Ющенко зазначив, що Росія має право на чесні ціни за її природні ресурси, але відносини мають бути збалансованими. Політику потрібно прибрати з рівняння і побудувати комерційні відносини.

"Не зважаючи на те, чи Москва мотивована політичними питаннями, чи це просто бажання збільшити доходи, в інтересах всіх країн-імпортерів координувати нашу відповідь. Лише завдяки співробітництву ми можемо максимально використовувати силу ведення переговорів та забезпечити національні інтереси", - наголосив він.

"Дії, а не подальші дискусії потрібні. ЄС має можливості змінити всю динаміку енергетичних відносин в Євразії. Але спочатку потрібно об"єднатися", - наголосив він.

"Солідарність в Європі може привнести теплі будинки і теплі відносини з Росією", - додав Ющенко.

Він також нагадав, що навіть за часів холодної війни та залізної завіси, радянський газ завжди транспортувався в Європу і не був стратегічною зброєю, яку тепер використовує Росія, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко закликав ЄС об"єднатися проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі