вівторок, 18 вересня 2007 08:17

Ющенко: "Коли я бачу Азарова, в мене вже рефлекс, як у собаки Павлова"

Президент України Віктор Ющенко обіцяє не підписувати жодного документу в сфері бізнесу, якщо він не враховуватиме позицію представників цієї сфери.

Виступаючи на форумі "Влада і бізнес – партнери", Президент України закликав напрацювати єдиний документ з 25-30 ключових законопроектів, які б регулювали діяльність бізнесу. Це ж саме, за його словами, стосується і податкового законодавства.

Ющенко також висловився за реформування системи контролюючих органів. Він піддав критиці діяльність податкової служби, яка здійснює "перевірки заради перевірок".

На переконання Президента, до керівництва податкової, як і інших контролюючих органів, мають прийти люди, які зможуть по-новому подивитись на цю галузь.

"Якщо в будь-якій службі не буде реформаторів, а будуть люди, які думатимуть як нагребти, то у нас буде клопіт", - зазначив Ющенко .

Глава держави закликав представників бізнесу використовувати будь-яку можливість, щоб примусити владу прислухатись до своєї позиції. "Тільки бачите телевізор, бачите мікрофон, дають можливість висловитись - користуйтесь, і від "а" до "я" говоріть про проблеми", - сказав Президент, водночас застерігши представників бізнесу від втягування їх у політику. Ющенко закликав бізнесменів бути поза політикою, зауваживши, що вони повинні лише домогтись, щоб влада забезпечила їм нормальні умови для роботи.

Ющенко також зазначив, що між державою і бізнесом мають бути паритетні відносини. "Ви знаєте, у мене притча во язицех: я, на жаль, ніколи не був на тому підприємстві сліпих у Сумах, але кожен раз, коли я бачу Азарова, в мене вже рефлекс, як у собаки Павлова – треба йому сказати, щоб його відомство побажало спуститися з хмарок і компенсувати ПДВ по підприємству", - підкреслив Президент.

Ющенко розкритикував ставлення Міністерства фінансів до таких соціальних підприємств, запитавши: "яке ж тоді відношення до звичайних підприємств", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Коли я бачу Азарова, в мене вже рефлекс, як у собаки Павлова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі