четвер, 06 вересня 2007 12:58

Азаров: Вимога Ющенка неконституційна

Азаров: Вимога Ющенка неконституційна
Перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров вважає, що вимога Президента України Віктора Ющенка включити його соціальні ініціативи до бюджету наступного року не відповідає Конституції.

Як повідомили у прес-службі Партії регіонів, говорячи про вимогу Президента включити його соціальні ініціативи до бюджету наступного року, Азаров відзначив, що Конституція і Бюджетний кодекс нічого не говорять про подібні форми взаємовідносин Президента і Кабінету Міністрів України.

"Немає такого поняття. Є передвиборні обіцянки лідера партії, тоді він повинен сказати: "Я – лідер партії "Наша Україна", ось у мене такі-то є ініціативи", - підкреслив міністр фінансів.

Водночас Азаров відзначив, що уряд усвідомлює той факт, що закон про державний бюджет на 2008 рік повинен підписувати Президент.

22 червня Ющенко виступив з рядом соціальних ініціатив і навіть надіслав листа уряду, в якому виклав свої пропозиції до державного бюджету, у тому числі і ті, що стосуються відзначених ініціатив глави держави. Проте уряд фактично не відреагував на ініціативи Президента.

18 липня керівник Департаменту соціальної політики Секретаріату Президента Павло Розенко заявив, що служби Секретаріату Президента рекомендуватимуть главі держави застосувати право вето на закон про державний бюджет на 2008 рік, якщо в ньому не будуть враховані його соціальні ініціативи.

В той же час, передвиборні соціальні ініціативи Партії регіонів вже заплановані в проекті державного бюджету на 2008 рік. Про це 15 серпня повідомив міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Азаров: Вимога Ющенка неконституційна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі