вівторок, 21 серпня 2007 08:58

Ющенко написав Януковичу листа і просить розібратись з Азаровим

Ющенко написав Януковичу листа і просить розібратись з Азаровим
Президент Віктор Ющенко звертає увагу прем"єра Віктора Януковича на необхідність урахування у проекті державного бюджету на 2008 рік видатків на реалізацію соціальних ініціатив президента.

Про це йдеться у листі Ющенка до Януковича, повідомляє прес-служба президента.

В листі президент просить негайно розглянути на засіданні Кабінету Міністрів основні принципи формування проекту державного бюджету на 2008 рік, передбачивши видатки щодо соцініціатив та поінформувати його про вжиті заходи до 27 серпня 2007 року.

Ющенко підкреслив, що незважаючи на відсутність заперечень Уряду щодо зазначених принципів формування проекту державного бюджету на 2008 рік, Мінфін в інструктивному листі про підготовку бюджетних запитів не передбачає виплати 15 тис. грн під час народження другої та наступної дитини.

Також, згідно з листом, не враховано в листі і видатків на запровадження окремого виду грошової допомоги для дітей багатодітних сімей у розмірі до 50% прожиткового мінімуму, встановлення для дітей сиріт – студентів вищих навчальних закладів та учнів профтехучилищ стипендії до двох прожиткових мінімумів; та інших.

Крім того, підкреслює Ющенко, у проекті державного бюджету не передбачено додержання чинного законодавства у визначенні видатків на потреби соціально-культурних галузей, національну оборону, передачі до місцевих бюджетів видатків на фінансування програм і заходів регіонального характеру, які у 2007 році здійснюються із державного бюджету, з одночасним збільшення ресурсної бази зазначених бюджетів тощо.

Президент наголосив, що "такий підхід до формування проекту державного бюджету на 2008 рік не може бути підтриманий".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко написав Януковичу листа і просить розібратись з Азаровим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі