середа, 15 квітня 2009 14:33

Ющенко просить МВФ "притиснути" Тимошенко

Ющенко просить МВФ "притиснути" Тимошенко

Міжнародному валютному фондові доцільно встановити конкретні вимоги до уряду щодо рекапіталізації банків, а також щодо питання переведення коштів бюджетних організацій у державні банки, сказав президент України Віктор Ющенко на нараді в Національному банку, в середу.

"Мені ці експерименти - набридли"

За його словами, для ефективного вирішення питання рекапіталізації банків МВФ необхідно поставити конкретну задачу перед урядом щодо внесення відповідних сум у капітали банків у конкретні дати.

Щодо переводу коштів і депозитів бюджетних організацій у державні банки (відповідну можливість розглядає Кабінет міністрів України), Ющенко відзначив, що допустити цього не можна, оскільки буде нанесена шкода всій банківській системі в цілому.

"Як тільки така постанова з"явиться, я її скасую... Мені ці експерименти в системі набридли", - підкреслив президент.


Нагадаємо, що учора на позачерговому засіданні Кабмін ухвалив усі постанови, які не були ухвалені Верховною Радою і необхідні для продовження співпраці МВФ з Україною.

Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в об"ємі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту у розмірі 4,5 млрд. доларів.

У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка повинна була ухвалити рішення про надання або ненадання Україні другого транша.

Тим часом, у лютому глава місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого транша кредиту. За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Ющенко просить МВФ "притиснути" Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі