середа, 15 квітня 2009 13:01

Ляпіна: Тимошенко підставила голову місії МВФ

Автор: Фото: Сайт Тимошенко
  Голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіоглу  та прем'єрка Тимошенко на спільній прес-конференції 14 квітня
Голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіоглу та прем'єрка Тимошенко на спільній прес-конференції 14 квітня
Прем"єрка Тимошенко підставила місію Міжнародного валютного фонду, прийнявши учора три антикризові закони, необхідні для отримання кредиту МВФ. Про це заявила нашоукраїнка Ксенія Ляпіна в коментарі каналу Рада.  За словами Ляпіної, МВФ не знає справжніх реалій життя українців.

"Ця міжнародна організація, яка не має права втручатися у внутрішні справи країни фактично освятила неконституційне рішення українського Кабміну. Ми про це обов"язково і терміново повідомимо в Міжнародний валютний фонд. Я думаю, що він зробить серйозні висновки", - сказала Ляпіна.

"Фактично учора (14 квітня)  голова місії опинилась у ситуації, коли її підставили. І в усьому світі будуть говорити про те, що представник Міжнародного валютного фонду, уповноважений на це МВФ,  освячував неконституційні дії в країні, яка претендує на статус європейської правової держави. Це – скандал", - заявила "нашоукраїнка".

Ляпіна спростувала інформацію про те, що на рішення групи "За Україну" не голосувати за необхідні для МВФ законопроекти вплинув президент Ющенко.

"Ніякий політичний вплив, ніякі політичні заклинання: ні з боку Президента, ні з боку прем"єра, ні з боку МВФ, ні навіть з боку Папи римського чи Патріарха Вселенського не змусять нас зробити вчинки, які ми вважаємо шкідливими для економіки України", сказала Ляпіна.

Раніше В"ячеслав Кириленко пояснив, що депутати від групи "За Україну", яка входить до складу фракції НУ-НС, не голосували за внесення до порядку денного цих законопроектів, оскільки вони несуть загрозу для певних секторів економіки.


Нагадаємо, що на позачерговому засіданні у вівторок Кабмін ухвалив усі постанови, які не були ухвалені Радою і необхідні для продовження співпраці МВФ з Україною. Це постанови про скорочення частини витрат державного бюджету несоціального напряму, про підвищення тарифів на газ і електроенергію для заможних людей, про збалансування бюджету Пенсійного фонду і фінансового плану компанії "Нафтогаз України", про легалізацію коштів, які одержують бюджетні установи за надання платних послуг тощо.

Як відомо, вчора Рада не включила до порядку денного три антикризові закони, необхідні для отримання кредиту МВФ. Лідер БЮТ Іван Кириленко звинуватив у цьому Президента Ющенка. "Президент дав пряму вказівку частині депутатів, яких він особисто контролює, не голосувати за вказаний пакет... ", - заявив він. Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ляпіна: Тимошенко підставила голову місії МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі