вівторок, 16 лютого 2010 13:38

Ющенко на прощальній прес-конференції намагався бути відвертим

Ющенко на прощальній прес-конференції намагався бути відвертим

Президент Віктор Ющенко вважає, що вірчі грамоти посла Росії Михайла Зурабова мають бути вручені вже новому президенту.

Про це він сказав на прес-конференції у понеділок, відповідаючи на питання, чому затримується вручення вірчих грамот з боку Зурабова.

"Мені здається, що цю місію краще це зробити майбутньому президенту... Я не думаю, що варто за ці 5 днів творити якісь намагання...", - сказав Ющенко.

"Морально і політично було б правильно, щоб такі дії чинив майбутній президент. З цих міркувань я і формую свою позицію.

Це не якийсь жест. Це повага до того, що майбутній президент повинен володіти прямим національним відношенням до вирішення цього питання. Це чесно і для країни, і для майбутнього президента", - додав він.

Ющенко також заявив, що Росія не має наміру допомагати в розкритті справи про його отруєння.

"Зараз не буде доброї воли російської сторони співпрацювати у справі (про отруєння) зі зрозумілих політичних інтересів", - зазначив він.

"Поки ключові три особи будуть громадянами Росії, поки вони жодного разу не дали відповідні покази для проведення фіналізації цієї справи, вона буде знаходитись в такому стані, в якому вона сьогодні є", - додав Ющенко.

Він додав, що все, що можна було зробити на території Україні, зроблено.

Ющенко також порадив Віктору Януковичу стати президентом всієї країни.

"Я не хочу, щоб Віктор Федорович був президентом Донбасу, президентом 7 областей, які його підтримали. Я хочу, щоб Віктор Федорович вже з нового статусу відчув ту відповідальність, що через його місію можна зробити дорогу консолідацію нації", - заявив Ющенко.

Він порадив наступнику "не загравати у темах, які порочать націю: 2 язика - одна страна, 4 конфесії - одна страна, 6 історій - одна страна". "Це байки сірого вовка. Це проект, як втратити державу", - заявив президент.

Він також повідомив, що не не планує бути присутнім на інаугурації нового президента Віктора Януковича.

Крім того, Ющенко не виключив, що у нього відберуть держдачу в Конча-Заспі.

"Я знаю, що за статусом державним посадовцям певного рівня відповідно до закону належить таке право (залишити держдачу)", - сказав Ющенко.

Він зауважив: "Як розпорядиться майбутній президент по відношенню до мене - це запитання до нього".

"Скажуть на вокзалі - буде на вокзалі, скажуть по закону є таке рішення - я його прийму. Подивимось, у нас ще час буде", - додав Ющенко.

За матеріалами: Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Ющенко на прощальній прес-конференції намагався бути відвертим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі