пʼятниця, 23 жовтня 2009 15:46

Ющенко дав куму дипломатичний ранг

Ющенко дав куму дипломатичний ранг

Президент України Віктор Ющенко своїм указом присвоїв міністрові закордонних справ Петру Порошенку дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посла.

Текст відповідного указу розміщений на офіційному сайті глави держави в п"ятницю.

Верховна рада України призначила Порошенка на пост міністра закордонних справ 9 жовтня 2009 року.

У 1989 році Петро Порошенко закінчив факультет міжнародних відносин Київського університету ім. Т. Шевченка. Політичну кар"єру починав із Соціал-демократичної партії (об"єднаної). Потім створив партію "Солідарність", яка 2001-го увійшла до виборчого блоку Віктора Ющенка. Був одним із наближених до президента, став його кумом. 2005 року отримав посаду секретаря Ради нацбезпеки й оборони.

Після помаранчевої революції прогнозували, що Порошенко може очолити уряд. Але прем"єром стала Юлія Тимошенко. Між обома політиками почалася ворожнеча. У результаті обох Ющенко відправив у відставку. До 2007-го Порошенко був у тіні. Аж доки не очолив Наглядову раду Нацбанку.

Він володіє кондитерською корпорацією "Рошен", до якої входять шість підприємств в Україні та одне в Росії. У його власності завод, який випускає мікроавтобуси "Богдан". Також Порошенко є власником телеканала "5 канал".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Ющенко дав куму дипломатичний ранг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі