вівторок, 13 жовтня 2009 13:12

Порошенко пообіцяв нові підходи в роботі МЗС

Порошенко пообіцяв нові підходи в роботі МЗС

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко заявив, що має намір запропонувати нові підходи в інформаційній політиці МЗС. Він наголосив на необхідності активізувати відносини з країнами "східного простору", і пообіцяв підписати найближчим часом угоди про соціальний захист з усіма країнами, де працюють українські громадяни.

Про це Порошенко заявив сьогодні під час виступу на Дев"ятій нараді керівників закордонних дипломатичних установ України.

"Іноді ми відчуваємо, що проти нашої держави розв"язана інформаційна війна, і ми її програємо, - зазначив, зокрема, міністр. - Сьогодні, безумовно, ми запропонуємо нові підходи в інформаційній роботі, оскільки процес глобалізації робить зовнішню політику прозорою, і не встигає висохнути чорнило на документі, як експерти і журналісти намагаються його прокоментувати. І така увага до діяльності дипломатів вимагає від нас високого професіоналізму і покладає на нас велику відповідальність".

Тому, на переконання Порошенка, дипломати повинні пояснювати свої дії не тільки тим, хто цим цікавиться, а й тим, хто не обізнаний у цих питаннях.

Також міністр закордонних справ заявив, що необхідно визначити пріоритетом зовнішньої політики України розвиток відносин з країнами Азії.

"Вихід з кризи сьогодні найшвидше для України можемо продемонструвати різкою активізацією відносин на нашому східному просторі. Це, безумовно, Китай, Індія, арабський світ, Північна Африка", - сказав він. За словами міністра, у цьому регіоні важче працювати, але і результати можуть бути більшими.

Водночас, Порошенко пообіцяв підписати найближчим часом угоди про соціальний захист з усіма країнами, де працюють українські громадяни.

"З усіма країнами, де волею долі працюють наші громадяни, ми підпишемо в найближчий термін угоди про їх соціальний захист", - сказав він.

За словами міністра, необхідно також домогтися, щоб паспорт громадянина України поважали на всіх кордонах як на Сході, так і на Заході. Він наголосив, що захист інтересів українських громадян за кордоном залишається одним із пріоритетів зовнішньої політики України. Порошенко запевнив, що МЗС буде виконувати всі поставлені перед ним завдання, але акцент потрібно зробити на досягненні практичного, конкретного результату.

Як повідомлялося, сьогодні, 13 жовтня, Президент України представив нового міністра закордонних справ Петра Порошенка дипломатичному корпусу країни, а також закликав українське зовнішньополітичне відомство активізувати відносини зі США.

Верховна Рада України призначила Петра Порошенка міністром закордонних справ наприкінці минулого тижня, 9 жовтня. Рішення підтримали 240 депутатів.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Порошенко пообіцяв нові підходи в роботі МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі