четвер, 27 липня 2023 10:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд не висловить співчуття: прем'єр Ірландії зробив гучну заяву про смерть Путіна

Уряд не висловить співчуття: прем'єр Ірландії зробив гучну заяву про смерть Путіна
Коли помер Адольф Гітлер тодішній прем'єр та міністр закордонних справ Ірландії Еймон де Валера висловив співчуття у зв'язку з цим. Фото: eastnews.ua

У разі смерті російського диктатора Володимира Путіна ірландський уряд не висловлюватиме співчуття.

Про це заявив прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар, пише The Independent. На запитання журналістів, чи висловить Ірландія співчуття Росії у разі смерті Путіна, Варадкар відповів:

"Я так не думаю. Це хороше питання, я не думав про це раніше. Я не думаю, що нас представлятимуть на похороні", – зазначив політик, якому торік заборонили приїжджати до Росії

Коли помер німецький диктатор Адольф Гітлер тодішній прем'єр та міністр закордонних справ Ірландії Еймон де Валера висловив співчуття у зв'язку з цим, чим викликав обурення міжнародної спільноти. Ця подія завдала значної шкоди репутації де Валера та держави й вважається важливим моментом в історії ірландського нейтралітету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін уже не здатний згуртувати еліту РФ – ISW

Вчинок де Валера був викликаний дипломатичною дилемою, оскільки Ірландія дотримувалася нейтралітету під час Другої світової війни.

Хоча Ірландія наполягає на тому, що продовжує дотримуватися політики нейтралітету, високопосадовці уряду кажуть, що це пов'язано з нейтральністю у військовому відношенні, а не з політичною нейтральністю.

Уряд Швейцарії відхилив запит компанії з Ruag AG щодо дозволу на продаж у Німеччині майже сотні танків Leopard 1 A5 для подальшого передання Україні.

Швейцарія є однією з європейських країн із найбільшою кількістю російських шпигунів, оскільки там базується багато міжнародних організацій.

Зараз нейтралітет Швейцарії забороняє поставляти зброю безпосередньо в зони бойових дій. Це правило діє, навіть якщо інша країна купила зброю в Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Уряд не висловить співчуття: прем'єр Ірландії зробив гучну заяву про смерть Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі