понеділок, 04 вересня 2006 09:14

Уряд не буде переглядати перелік свят

Кабінет міністрів України не займатиметься обговоренням проекту Закону "Про державні свята". Таку позицію висловив сьогодні в Одесі віце-прем`єр-міністр з соціальних і гуманітарних питань Дмитро Табачник.

- Навіть якщо б мені запропонували внести зміни до переліку державних свят, я б відмовився це розглядати, – сказав він.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції України розробило нову редакцію проекту Закону "Про державні свята України" і винесло його для обговорення на офіційному сайті відомства. У документі пропонується вважати державними святами історично вагомі дати, які мали місце лише до дня проголошення Незалежності України. Зокрема, День Конституції України - з нагоди ухвалення Конституції України 28 червня і День національної єдності 1 грудня. Також пропонується вважати святами 22 січня - День Соборності України, 9 березня - Шевченківський день, 9 травня - День Перемоги у Великій Вітчизняній війні і 16 липня - День проголошення державного суверенітету України.

Водночас пропонується вилучити з переліку державних свят Новий рік, Великдень, Різдво Христове, Трійцю, Міжнародний жіночий день і День солідарності трудящих.

Кодексом Законів про працю також визначено, що вихідними святковими днями в Україні є 1 січня - Новий Рік, 7 січня - Різдво Христове, 8 Березня - Жіночий день, 1-2 травня - День солідарності трудящих, Великдень (квітень, травень, за місячним календарем), 9 травня - День Миру і Перемоги, Трійця - через 40 днів після Великодня, 28 червня - День Конституції, 24 серпня - День Незалежності, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Уряд не буде переглядати перелік свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі