пʼятниця, 28 квітня 2006 18:48

Умови отримання закордонного паспорту спростили

Кабінет міністрів України спростив процедуру оформлення закордонних паспортів для виїзду вітчизняних громадян за кордон. Про це повідомив департамент комунікацій влади і громадськості Секретаріату Кабміну.

Уряд виключив з переліку документів, що необхідні для оформлення закордонного паспорту, свідоцтво про народження для осіб, які вже мають паспорт.

Свідоцтво про народження мають надавати лише особи віком до 16 років.

Особам, які за релігійними або іншими переконаннями не приймають ідентифікаційний номер і повідомили про це відповідні державні органи, Кабмін дозволив оформляти закордонний паспорт без надання інформації про ідентифікаційний номер.

Раніше для оформлення такого паспорта були потрібні заява-анкета, паспорт громадянина України, свідоцтво про народження, копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, дві фотографії розміром 3,5х4,5 см і квитанція про оплату державного збору за оформлення закордонного паспорта

За даними Кабміну, щорічно видається приблизно 800 тис. паспортів українцям для виїзду за кордон, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Умови отримання закордонного паспорту спростили ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі