пʼятниця, 07 лютого 2020 11:39

Українські спортсмени мають виступати в Росії - Бородянський

Українські спортсмени мають виступати в Росії - Бородянський
Треба розрізняти виступи спортсменів і виступи артистів, - Бородянський. Фото: mediananny.com

Аби ефективно боротися за медалі у світі, українські спортсмени мають виступати, зокрема і на території держави-агресора.

Вважає міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Треба розрізняти виступи спортсменів за кордоном, зокрема й Російської Федерації, і виступи артистів", - сказав Бородянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України поїде в Росію на змагання з художньої гімнастики

За словами міністра, у спортсменів немає вибору, виступати або не виступати.

"У них є вибір, отримувати бали або не отримувати. Якщо спортсмен не виступає за кордоном, він автоматично позбавляється балів. Це обмежує його можливості боротися за медалі", - пояснив він.

І додав, що це питання не лише України і РФ, а міжнародне питання щодо усіх кейсів, пов'язаних з конфліктами між державами.

"Для того, щоб ефективно боротися за медалі у світі, ми маємо виступати на території держави-агресора", - підкреслив Бородянський.

"Цьогоріч заплановано 5 Гран-прі. Ми плануємо брати участь в кожному, змагання в Москві йдуть першими. Прийняли рішення брати участь на турнірі в Росії", - заявила віцепрезидентка Федерації художньої гімнастики України і тренерка національної збірної Ірина Дерюгіна.

Зараз ви читаєте новину «Українські спортсмени мають виступати в Росії - Бородянський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі