пʼятниця, 21 липня 2023 16:25

Українська розвідка прокоментувала затримання Гіркіна в Росії

Українська розвідка прокоментувала затримання Гіркіна в Росії
Андрій Юсов порівняв ситуацію у Росії з банкою з павуками. Фото: АрміяInform

Затримання у Російській Федерації воєнного злочинця і терориста Ігоря Гіркіна пов'язане з активною фазою внутрішнього протистояння в Кремлі.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону телемарафону.

"Пушкін дописався, Гагарін долітався, Гіркін договорився. В принципі хороші новини, там банка з павуками продовжує активно рухатися. Можемо бажати успіхів усім учасникам процесу", – сказав представник ГУР.

Такі процеси всередині російських "еліт" і їхніх агентів, співробітників чи членів команд відбувались раніше часто у більш прихованій формі, зі слів Юсова.

Проте після "заколоту" Пригожина все більше процесів "почало виходити назовні", сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін домовився із Пригожиним, щоб врятувати свою шкуру – глава MI6

"Насправді парадоксальна ситуація: на Москву йшов Пригожин і збивав літаки й вертольоти, а затримують Гіркіна. Ну це особливості путінського режиму: їште, будь ласка, не обляпайтесь", – сказав Юсов.

Гіркін не самостійна фігура, як і багато інших російських "воєнкорів", коментаторів, зазначив.

"Це не самостійні фігури. Ну, значить, мешканці веж Кремля уже приходять до такої активної фази внутрішнього протистояння", – сказав Юсов.

21 липня російські ЗМІ повідомили про затримання Гіркіна близько опівдні. Затримали нібито за заявою колишнього найманця ПВК "Вагнер".

Торік Гаазький суд присудив Гіркіну довічне ув'язнення за збиття малазійського літака Boeing MH17 на сході України у 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка прокоментувала затримання Гіркіна в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі