субота, 24 грудня 2022 06:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Українська розвідка оцінила ймовірність повторного наступу з боку Білорусі

Українська розвідка оцінила ймовірність повторного наступу з боку Білорусі
Російські війська в Білорусі не вибудовані в штурмові порядки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Для проведення нової атаки на Україну на білоруських полігонах поки що не вистачає бронетехніки.

На сьогодні ймовірність повторного наступу з території Білорусі залишається низькою, заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times.

"Повністю відкидати можливість такого наступу не можна, але зараз немає даних, які б підтверджували ймовірність загрози", – пояснив він.

Російські війська в Білорусі не вибудовані в штурмові порядки, а з навчальних таборів мобілізованих відправляють воювати на схід України. Також для проведення атаки на полігонах не вистачає бронетехніки, зазначає українська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб дізнався про плани росіян щодо Білорусі

Водночас росіяни не полишають спроб створити видимість підготовки до атаки.

"Так, вони використовували радянський метод: саджали солдатів у потяги і направляли їх до кордону з Україною, повертаючи їх потім назад на позиції. Такі маневри я називаю каруселями", – додав Буданов.

Україна будує залізобетонну стіну на кордоні з Білоруссю. Натягують колючий дріт, облаштовують рів та насип. Маємо перші десятки кілометрів огорожі на півночі Волині, в Рівненській та Житомирській областях.

Зараз ви читаєте новину «Українська розвідка оцінила ймовірність повторного наступу з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі