понеділок, 05 лютого 2024 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Україні доведеться мобілізувати більше солдатів - німецький генерал

Україні доведеться мобілізувати більше солдатів - німецький генерал
Постачання боєприпасів залишається центральним питанням підтримки з боку Заходу, сказав Крістіан Фройдінг. Фото: rnd.de

У Бундесвері оптимістично налаштовані щодо можливостей Збройних сил України завдати поразки російським окупаційним військам з огляду на ту зброю, яку Україна отримує від партнерів.

Про це сказав голова Спецштабу по Україні у Міністерстві оборони Німеччини Крістіан Фройдінг в інтерв'ю радіо RND.

"Ми впевнені у тому, що можуть зробити українські Збройні сили, тому що впевнені у цінності нашої підтримки, в єдності партнерів України, які працюють, щоб досягти результату, якого ми всі хочемо", - сказав німецький генерал.

Фройдінг сказав про інтенсивні бойові дії піхотою і танками, безпілотниками, артилерією, а також далекобійними засобами проникнення.

"Більшість систем, які зараз використовує Україна, набагато точніші, ніж російські. Постачання боєприпасів залишається центральним питанням підтримки з боку Заходу", - сказав Фройдінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До березня Україна отримає пів мільйона снарядів

Генерал не став коментувати тему постачання крилатих ракет Taurus, але зазначив, що жодна окрема система зброї не є "срібною кулею та не змінює правил гри".

"Більш важливо, що військове керівництво використовує те, що має у своєму розпорядженні, розумно поєднуючи та враховуючи варіанти противника. Це те, що створює військовий успіх, а не через символічно заряджену нібито чудо-зброю. Набагато важливішим є довгостроковий структурований розвиток українських Збройних сил, до якого ми зараз приступаємо. І тут Німеччина бере на себе провідну роль в одному з центральних засобів протиповітряної оборони", - заявив Фройдінг.

"Україні, безумовно, доведеться мобілізувати більше солдатів", - також сказав німецький генерал.

Мобілізація необхідна, оскільки деякі з підрозділів Сил оборони перебувають на фронті вже 24 місяці і їх доведеться відновлювати, сказав Фройдінг.

На запитання, коли закінчиться війна, німецький генерал відповів: "Це закінчиться, коли Україна її виграє".

У грудні Німеччина оголосила про передачу Україні другої системи протиповітряної оборони Patriot.

Минулого місяця повідомила про передачу боєприпасів, ракет для систем протиповітряної оборони, безпілотників, бронетранспортерів і снарядів для танків Leopard.

Зараз ви читаєте новину «Україні доведеться мобілізувати більше солдатів - німецький генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі