неділя, 26 лютого 2012 11:42

"Українці однаково проти влади та опозиції" - Єхануров

"Українці однаково проти влади та опозиції" - Єхануров

Українці вимушені боротися за виживання, остаточно зневірилися в політиках. 60 % не знають, кого підтримувати на виборах.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній прем'єр-міністр Юрій Єхануров.

"Українець скрутив дулю в кишені й чекає, коли її можна буде показати. Люди заглибились у себе, в свої сім'ї. На це серйозно вплинула економічна ситуація. Вони однаково проти влади та опозиції. Бачать і там, і там знайомі обличчя", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряду слід радикально міняти економічну політику

На його думку, потрібні реальні реформи, а не розмови про них. Зокрема, впровадження  програми з розбудови доступного житла.

"Я розробив таку програму. При цьому треба скористатися досвідом сусідів — чехів і словаків. Людина здає гроші на програму будівництва. Ці кошти накопичуються в банку чи фінансовій касі, і їх не можна зняти чи витратити на інші цілі. Коли назбирається 40 від ціни квартири, можна отримувати кредит на решту вартості житла. Родині, яка вкладає справно, держава має видавати премії в період накопичення. Далі родина оформляє договір іпотеки з 5-відсотковою ставкою за кредитом. Але наші банки менш ніж під 15-20 відсотків кредитів не дають. Так от державна політика полягає в тому, щоб брати на себе частину відсотків. А родина має платити 5 відсотків", - додав Єхануров.

Повністю інтерв'ю читайте тут.  

Зараз ви читаєте новину «"Українці однаково проти влади та опозиції" - Єхануров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі