понеділок, 11 березня 2024 15:25

Україна як ніколи близька до членства в НАТО

Україна як ніколи близька до членства в НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на церемонії підняття прапора Швеції у штаб-квартирі Альянсу. Фото: nato.int

Україна зараз ближча до членства в НАТО, ніж будь-коли.

Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг на пресконференції з нагоди церемонії підняття прапора Швеції, повідомляє Gazeta.ua.

"Україна стане союзником НАТО. Питання не в тому, чи, а коли. І зараз Україна ближче до членства, ніж будь-коли. І це також демонструє велику стратегічну помилку президента Путіна, коли він вторгся в Україну. Його метою було перешкодити Україні рухатися до НАТО та ЄС", - заявив генсек.

"Він (президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін. - Gazeta.ua) хотів менше НАТО, він отримує більше НАТО, більше військової присутності НАТО у східній частині Альянсу", - сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги: що у списку

Відповідаючи на запитання, чи отримає Україна запрошення на переговори про вступ як потенційний 33-й член Альянсу на липневому саміті, генсек сказав: "Фінляндія і Швеція є повноправними членами, а Україна як ніколи близька до членства в НАТО".

"Ми продовжуємо наближати Україну до членства в НАТО, забезпечуючи повну оперативну сумісність їхніх збройних сил з НАТО, поглиблюючи нашу політичну співпрацю у Раді Україна-НАТО", - заявив Столтенберг.

Торік у Вільнюсі відбувся саміт Північноатлантичного альянсу. Україна стане членом НАТО без необхідності плану дій щодо членства, сказано у підсумковому комюніке.

У січні відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Тоді Столтенберг заявив про подальше зміцнення оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Україна як ніколи близька до членства в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі