субота, 02 квітня 2022 22:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна у січні отримала від США дані, які стали ключовими для захисту Києва - WSJ

Україна у січні отримала від США дані, які стали ключовими для захисту Києва - WSJ
Американська розвідка вже у січні знала про напад Росії на Україну. Фото: pixabay

У середині січня розвідка США передала керівництву України детальні плани РФ щодо наступу на Київ, що могло зіграти ключову роль для успішного відбиття наступу на столицю у критично важливі перші дні війни.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Під час таємного візиту до Києва в середині січня керівник розвідки Вільям Бьорнс зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та надав йому нові дані, отримані США, щодо планів Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результат цієї війни буде вирішено за два-три тижні — Арестович

Зокрема, тоді американська розвідка вже знала про наміри росіян наступати з території Білорусі через зону відчуження, найкоротшим шляхом, та захопити аеропорт у Гостомелі і використовувати його як ключовий плацдарм для атаки на Київ.

У статті також йдеться про взаємодії між лідерами західних урядів в останній місяць перед повномасштабною війною.

За інформацією журналістів, далеко не всі західні союзники вірили розвідданим США про те, що президент Росії Володимир Путін справді планує вторгнення.

РФ неофіційно погодилася на пропозицію стосовно мирного договору, окрім питання Криму. Росія висловила згоду усно, тепер має бути робота над юридичним оформленням угоди.

Зараз ви читаєте новину «Україна у січні отримала від США дані, які стали ключовими для захисту Києва - WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі