середа, 02 квітня 2014 02:38

Україна подасть позов у Міжнародний суд ООН проти РФ - Дещиця

Україна подасть позов у Міжнародний суд ООН проти РФ - Дещиця
Андрій Дещиця. Фото: www.radiosvoboda.org

В.о. міністр закордонних справ України Андрій Дещиця на прес-конференції у Брюсселі заявив, що Україна готує позов у Міжнародний суд ООН щодо анексії Росією Криму. Про це повідомляє РИА Новости.

"Ми вважаємо Крим частиною України, ми плануємо подати позови в міжнародний суд проти Росії і проти російських дій у Криму. Ми вважаємо, що з міжнародною підтримкою ми зможемо повернути Крим Україні", - сказав Дещиця журналістам.

За його словами, мова йде про Міжнародному суді ООН в Гаазі. "Ми збираємо документи, це може зайняти якийсь час. Є можливість подання позовів з міжнародного морського законодавства. Зараз справи готуються", - заявив Дещиця.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що Україна готує серію позовів проти Російської Федерації як в українських, так і в міжнародних судах. Цим займається група фахівців, юристів-міжнародників.

Зараз ви читаєте новину «Україна подасть позов у Міжнародний суд ООН проти РФ - Дещиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі