четвер, 25 квітня 2013 21:53

Україна має самостійно вибрати між ЄС і МС - глава МЗС Литви

Україна має самостійно вибрати між ЄС і МС - глава МЗС Литви
Лінас Лінкявічюс. Фото: 15min.lt

Україна має самостійно зробити вибір між Європейським Союзом та Митним Союзом, вважає голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс (Linas Linkevi?ius).

"Завжди так буває - важко вибирати, але коли приходить такий момент ... коли треба робити вибір, і тут гарні слова не допоможуть," - заявив Лінас Лінкявічюс в ефірі 5-го каналу в четвер ввечері, відповідаючи на питання журналіста, чи не веде Чи керівництво України подвійну гру - з одного боку проявляє бажання інтегруватися до Європи, і в той же час піднімає питання про надання Україні статусу спостерігача в Митному союзі.

Л.Лінкявічюс підкреслив: "Ніхто не буде нав'язувати, у нас немає ні морального права, ні іншого права говорити куди повинна йти Україна. Я особисто думаю і впевнений, що Україна належить Європі, але якраз історичний шанс і вибір - за Україну". При цьому міністр закордонних справ Литви відзначив, що "час не завжди є союзником".

"Може, хтось скаже, ну не вийшло, пізніше вийде. Пізніше може і не бути. Всяке може бути ... Ще раз наголошую, вибір - за Україною. Так що все меморандуми, якісь інші діалоги, спроби знайти середину ... іноді її можна знайти, навіть потрібно, а іноді треба робити вибір, правильно і вчасно ", - сказав Лінкявічюс.

Лінкявічюс не відповіли конкретно на питання, чи дійсно, як це стверджують представники української влади, кримінальну справу проти екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко не є перепоною для євроінтеграції України.

"Повинні бути зняті всі питання з приводу селективного правосуддя ... А поки ситуація така, яка вона є - так конкретно не відповім на ваше запитання, але я думаю ви зрозуміли", - сказав Л. Лінкявічюс.

Зараз ви читаєте новину «Україна має самостійно вибрати між ЄС і МС - глава МЗС Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі