понеділок, 25 січня 2010 12:16

Україну можуть врятувати лише марсіани - шведські ЗМІ

Україну можуть врятувати лише марсіани - шведські ЗМІ

Шведська газета Skanskan опублікувала своє песимістичне бачення ситуації в Україні. Видання пише, що Європа зараз присвячує Україні дуже мало уваги. Частково причиною цьому є історичні причини, але значною мірою - сварки та нездатність до реальних дій серед української політичної еліти.

"Юлія Тимошенко займає про-європейську позицію, однак більшість вважає це порожніми словами. Чи можна довіряти найкрасивішій бабусі Європи?", - запитується видання.

Газета згадала заяви Тимошенко про те, що вона не має значних статків, нерухомості і заробляє $2 тисячі на місяць, хоча за якісь кошти може купувати дорогі намиста та одяг від Louis Wіtton, а також влаштовувати весілля на один мільйон доларів для своєї доньки.

"Як політик вона жбурляє обіцянки наче конфетті понад країною на Дніпрі", - пише видання.

Про-російський кандидат Віктор Янукович за п"ять років змінив свій імідж від бандита до "найкращого друга". Однак, "дуже неприємно буде, якщо колишній ув"язнений та шахрай на минулих виборах стане президентом".

"Не переобраний президент Віктор Ющенко мав всі можливості змінити Україну. Однак, він майже щоразу діяв невміло. Зараз зовнішній борг України сягає декількох мільярдів, а рівень промислового виробництва значно впав", - пише Skanskan.

Ситуація в Україні трагічна - криза, борг, інфляція. Однак, видання пише, що є два варіанти розв"язання цієї безнадійної ситуації - реалістичний і фантастичний .

"Перший варіант - якщо політики загорнуть рукави і почнуть працювати і серйозно вирішувати проблеми. Це, звичайно, фантастичний варіант. Реалістичним варіантом є, якщо марсіани висадяться в Україні і все виправлять", - пише видання.

"Не дивлячись на те, хто виграє президентські вибори, Україну не чекає жодного дива. Це - найбільший урок п"яти років після Помаранчевої Революції", - підсумовує газета.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Україну можуть врятувати лише марсіани - шведські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі